Fysik

Lille opgave

14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

 d) Bestem massen mluft i kg af den luftmængde som flamingostykket fortrænger.

I kender Archimedes princip der siger: Et legeme fortrænger et rumfang, der er lige så stort som legemets
eget rumfang.
 

En det kan helt konkret sige, hvilken formel jeg skal anvende?

Er det F = m * g


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvor befinder flamingostykket sig?

Hvis det bare befinder sig i luften, er det jo bare:

m = V * ρ

hvor m er luftens masse, V er flamingostykkets volumen (og dermed volumenet af den fortrængte luft) og ρ er luftens densitet.


Svar #2
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

Polystyrenskum (også kaldet Flamingo) er et fast materiale med en meget lille densitet. Densiteten er så
lille, at det er nødvendigt at tage hensyn til opdriften fra luften når massen af et stykke flamingo skal
bestemmes ved vejning.

Flamingostykket befinder sig i atmosfærisk luft densitet ρluft ved 20 °C er 1,29kg/m^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Hvad ved du mere?


Svar #4
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

m =  1562,5 cm^3 * 0,0237 g/(cm^3)


Svar #5
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

Har fået angivet en masse, og har udregnet densiteten, og jeg har også fået oplyst den atmosfæriske luft densitet ved 20 * C i forrige opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvad er hvad?

Er det korrekt forstået, at flamingostykket fylder 1562,5 cm3?


Svar #7
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

 Densiteten(massefylden): 0,0237 g/(cm^3)

 Massen: 37,05g.


Svar #8
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

Kan godt lave resten selv, hvis formlen var rigtig..


Svar #9
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

m = V * ρ <=> m = 1562,5cm^3 * 1,29 kg/m^3

hvor m er luftens masse, V er flamingostykkets volumen (og dermed volumenet af den fortrængte luft) og ρ er luftens densitet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #9:

Mjo, men det kommer an på, om massen er den rigtige masse, eller blot den målte masse - jeg kan nemlig forestille mig, at det er den sidste, grundet opgavens formulering.


Svar #11
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

Det er et opgavesæt, han har selv vedlagt den masse; 37,05g.


Svar #12
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

 Men når man omregner fra kg/m^3 --> g/cm^3 ganger man med 10^6 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #11:

Har du mulighed for at scanne / skrive hele opgaven ind?


Svar #14
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

 Giv mig din email så sender jeg den gerne :)


Svar #15
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

 eller vent kan vedhæfte den her nvm..


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #15:

Kan du ikke uploade den her, så andre også kan se den?

Mht. #12 dividerer du med 103, da du på én gang omregner kg til gram og m3 til cm3.


Svar #17
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

 Her er den

Vedhæftet fil:Fysiksæt_01 (3).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #17:

Så bruger du bare #1.


Svar #19
14. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

 m= 0,00129 g/(cm^3 )·1562,5cm^3=2,01563 g/(cm^3 )


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #19:

Du ender med enheden g, da V * m/V = m


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.