Studievalg og videregående studie

Hvor meget læser man på uni?

14. december 2010 af ThymsB (Slettet)

 Jeg er sikker på at jeg vil læse videre på uni efter jeg har færdiggjort min stx. Jeg har sådan set et snit til at komme ind på det jeg vil lige p.t. , så problemet er at indsnævre hvad jeg vil læse blandt alle de spændende fag. I den forbindelse vil jeg spørge hvor mange fag man læser på universitetet? Jeg er godt klar over at man starter med en bachelor, og derefter kan bygge en kandidat på, men læser man 1, 2 eller 3 bachelorer? 

Tak for hjælpen! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2010 af Hoys (Slettet)

Jeg mener ikke der er nogen begrænsning for, hvor mange bachelorer, man kan tage, dog skal du huske at dine SU-klip vil udløbe efter seks år. Dette vil blive et problem, hvis du skal have en kandidat efterfølgende.

De fleste tager bacheloren, og kandidaten efterfølgende. At tage to bachelorer kan jeg ikke se skulle gavne dig på nogen måde. Hvis det er et spørgsmål om at skille sig ud fra mængden i forhold til kvalifikationer, sys jeg hellere, at du skal tage noget efteruddannelse efter(/eller mens du tager) kandidaten.

Hvorfor vil du have flere bachelorer?


Svar #2
14. december 2010 af ThymsB (Slettet)

Bare for at være helt klar, jeg kan nemlig ikke gennemskue hvordan du forstod mit spørgsmål: Jeg mener samtidig - læser man kun et fag (en bachelor) eller mere? Den primære årsag er vel egentlig også at jeg synes det er meget, som kunne være interessant at studere. F.eks. synes jeg det kunne være spændende at læse retorik, men ikke i så høj grad, hvis ikke man kan læse en anden ting sammen med.

 Jeg kunne godt tænke mig at blive gymnasielærer, og så er det jo en fordel at have to fag? Eller er det mig, som har misforstået hvordan det fungerer med at blive gymnasielærer?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2010 af Roman Garcia

Når man læser en bachelor, så er det ofte kun et fag. Det vil sige på jura, medicin, økonomi osv., så læser man sit fag gennem hele bachelor-graden. Dog er det anderledes ved de humanistiske og æstetiske fag. Her skal man også læse et sidefag eller suppleringsfag. Retorik er et af disse fag. Det vil sige, at du kan begynde på et fag, f.eks. antropologi og derefter læse et suppleringsfag i retorik - eller omvendt. Derfor har gymnasielærer også ofte to fag, som de underviser i. De har et hovedfag og så et sidefag - suppleringsfag.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. december 2010 af siflin (Slettet)

 Hvis du gerne vil være gymnasielærer skal du vælge et fag der retter sig mod det, f.eks. dansk, matematik, engelsk, tysk, musik mm. Retorik er, så vidt jeg ved, ikke et gymnasiefag, så det vil du ikke kunne blive gymnasielærer af at læse. Hvis du til gengæld læser et fag med henblik på at blive gymnasielærer, skal du vælge et sidefag også. Det kommer til at ligge på dit tredje år på bacheloren og på dit første år på kandidaten - altså tredje og fjerde år af din uddannelse. I sidste ende har du altså læst to fag: tre år på dit hovedfag og to år på dit sidefag. I grove træk.

Derudover er der, som #3 siger, en række fag som man kan læse alene, og en række fag hvor man skal vælge et andet fag også. Du skal dog ikke læse to fag samtidig, så det er først efter halvandet til to år på dit hovedfag, at du skal vælge et fag nummer to.

Håber det hjalp. Ellers vil jeg opfordre til at undersøge strukturen på de fag du er interesseret i.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. december 2010 af Djemba (Slettet)

 Retorik er, så vidt jeg ved, ikke et gymnasiefag

Det tæller vel også med at det er et valgfag på gym.

http://www.uvm.dk/Uddannelse/Gymnasiale%20uddannelser/Fagenes%20sider/Fag%20L-R.aspx


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. december 2010 af siflin (Slettet)

 Det er klart. Det tæller med. Det var også derfor at jeg skrev "så vidt jeg ved", fordi jeg godt var klar over at det måske på visse gymnasier kunne udbydes som valgfag. Det gjorde det bare ikke på mit.

Hvis man vælger at læse retorik med henblik på at blive gymnasielærer, vil det dog være en god idé at vælge et lidt større gymnasiefag som sit andet fag, ellers kan det være meget svært at få arbejde bagefter. Bare et råd.


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. december 2010 af Djemba (Slettet)

Det var heller ikke for at være belærende:)

Ja, det må være en god ide. Jeg går personligt selv med tanker om at skulle undervise. Men vil gerne læse Antropologi og det er jo ikke decideret fag på gym. Men har set at der er et valgfag som hedder kulturforståelse som vel i praksis er det samme.


Svar #8
22. december 2010 af ThymsB (Slettet)

 #6

Hvis man vælger at læse retorik med henblik på at blive gymnasielærer, vil det dog være en god idé at vælge et lidt større gymnasiefag som sit andet fag, ellers kan det være meget svært at få arbejde bagefter. Bare et råd.

Lige præcis. Jeg har nok tænkt mig at læse statskundskab som hovedfag, så jeg har mulighed for at vælge et mindre fag som bi-fag,, hvis det skulle vise sig at være være et mindre fag, som fanger interessen mest, når man skal engang skal vælge tilvalget. Ellers kan man jo også tage et ekstra fag senere, det er der flere lærere, som har gjort på mit gymnasium.

Tak for svarene!


Skriv et svar til: Hvor meget læser man på uni?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.