Matematik

z^2 =a

15. december 2010 af Thayboi (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle sammen

jeg skal bevise løsningsformen for z^2=a

men jeg kan ikke få den her ligning til at gå op når jeg selv regner det ud

x^2+y^2 -x^2-y^2 =2y^2

den skal så laves videre til

y^2 =½* (|a| -a)

er det mig der stiller det forkert oppe ?

håber i kan hjælpe mig og at i forstår spørgsmålet

p.s

|a| = x^2+y^2

a = x^-y^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er sammenhængen mellem z og x og y. Er der tale om komplekse tal, så z = x = iy ?


Svar #2
15. december 2010 af Thayboi (Slettet)

ja det er nemlig om komplekse tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skriver |a| = x2 + y2 , eller mener du |a|2 = x2 + y2 ?

Prøv at formulere opgaven lidt mere præcist. Hvad er givet, og hvad skal findes.


Svar #4
15. december 2010 af Thayboi (Slettet)

det er fordi jeg skal lave addition og subtraktion af |a| og a

og resultatet skulle blive x+- kvadratrod af ½(a1+|a|)

og den skulle være y = +- kvadratrod af ½ (|a| -a)

men jeg kan ikke komme videre fra at trække de 2 fra hinanden får nemlig ikke den rigtig formel -_-

når jeg laver en subtraktion af disse to får jeg det til nul


Svar #5
15. december 2010 af Thayboi (Slettet)

der er givet

|a| = x+y2

og a =x2-y2


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Og hvad er x og y? . Så er

x2 = (|a| + a)/2 og y2 = (|a| - a)/2 , men er der ellers nogen sammenhæng mellem z og x og y? Eller defineres x og y ud fra a på den måde?


Skriv et svar til: z^2 =a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.