Matematik

Sandsynlighed hjælp.

16. december 2010 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgave:

Hvor mange tal kan du skrive med cifrene 4, 5, 6 og 7 hvis

a) hvert ciffer må bruges flere gange?

b) hvis hvert ciffer må bruges en gang?

Jeg har selv prøvet men kan i bekræfte om det er rigtigt? Hvis jeg laver noget rod, sig endelig til :-) Er dårlig til sandsynlighed :D.

a) har sagt, at hvert tal kan bruges 4 gange, før man laver om på det. 44. anden måde: 4*(5)*4*(6) osv = 256 forskellige tal eller 21504?

b) Har sagt 4*5*6*7 = 840?

Er der nogen der kan rette? For det virker forkert.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2010 af bolani (Slettet)

a)

4,5,6,7 (flere gange)

Tallet 4 kan bruges 4 gange. dvs 4 muligheder

Tallet 5 kan bruges 4 gange. dvs. 4*4 muligheder

tallet 6 kan bruges 4 gange. dvs. 4*4*4 muligheder

tallet 7 kan bruges 4 gange. dvs. 4*4*4*4 muligheder

b)

4,5,6,7 (én gang)

_,_,_,_ Det første tal du vælger er der 4 muligheder. dvs. 4 muligheder.

x,_,_,_ det andet tal, er der kun tre muligheder. dvs. 4*3 muligheder i alt

x,y,_,_ det tredie tal, er der to muligheder. dvs. 4*3*2 muligheder i alt

x,y,z,_ det fjerde tal, er der én mulighed. dvs. 4*3*2*1 muligheder i alt.


Svar #2
16. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

b'eren virker rigtigt men opgave a er jeg ikke sikker på om det er korrekt :D

Her er mit bud til opgave a:

4,5,6 og 7 hvert ciffer må bruges flere gange (4) og der er 4 tal.

4*(4)*4*(5)*4(6)*4*(7) = 215040 kombinationer lyder overdrevet i mine ører, men ved ikke helt.

En af mine klasse kammerater lavede en opgave, hvor resultatet virkede overdrevet, men faktisk var rigtigt :P. Jeg sagde til ham at han skulle tro på det og svaret var korrekt.

Altså jeg har ganget hver tal med 4, da de 4 cifre kan bruges 4 gange hver.

b) her har jeg sagt 4*5*6*7 = 840, hvor jeg kun har ganget med 1 gang. Altså en gang har jeg 4 og en gang har jeg 5 osv :D

Men håber sku det er rigtigt


Svar #3
16. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#1

Men hvorfor siger du fx ved tal nr 3 dvs 6 i rækken = 4*4*4 ?

Forstår ikke helt hvorfor :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2010 af bolani (Slettet)

jeg tænker ikke på tallene som decideret 4,5,6, og 7. Der står bare nævnt, hvor mange cifre de vil have hvis de skal kombineres. Der kunne ligeså godt have stået a,b,c,d i stedet for 4,5,6,7 og du vil få det samme. :-)

Men det er bare et bud, jeg er ikke 100 på lige den her.



Svar #5
16. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Hmm oki doki, jeg finder ud af det når jeg har fået rettet af min lærer :D

krydser fingre på at det forhåbentlig går an med de resultater haha :P


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løsningen af bolani i #1 er helt korrekt.

Hvis du har lagt dig fast på, at det samlede tal skal have 4 cifre, har a) løsningen 44 muligheder. På hver cifferplads kan vi vælge 4 forskellige muligheder. Og 44 = 256 .

I b) kan vi kun bruge hvert ciffer een gang, så det første ciffer kan vælges på 4 forskellige måder, det 2. ciffer på 3 forskellige måder, det 3. ciffer på 2 forskellige måder, og det sidste ciffer er nu også fastlagt, dvs 4·3·2·1 = 4! = 24 muligheder.


Svar #7
16. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#6

Har også lavet om på det i dag :D

Tak for hjælpen :-) begge to


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2015 af jacquerot

Er der nogen, som tilfældigvis ved hvor stor sandsynligheden er for at styrte ned med et fly, altså 1:? 


Skriv et svar til: Sandsynlighed hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.