Matematik
Brøkregning
26. april 2005 af
Fassos (Slettet)
3 1/7 + 5 2/3
19 - 8 5/8
19 - 8 5/8
Svar #1
26. april 2005 af ¤Christina¤ (Slettet)
skal du bare have dem udregnet?
For så ville jeg mene, at du bare skal finde en fællesnævner for de 2 tal der skal lægges sammen/ trækkes fra hinanden
For så ville jeg mene, at du bare skal finde en fællesnævner for de 2 tal der skal lægges sammen/ trækkes fra hinanden
Svar #5
26. april 2005 af ester (Slettet)
hvis du ikke allerede ved det giver, giver den første 8 17/21 og den næste 10 3/8
Svar #6
26. april 2005 af jacobberget (Slettet)
Du kan vel bare sige at 3+5=8
Så har du 1/7+2/3 tilbage - disse skal have fælles nævner. Dette kan du nemt gøre ved at gange de to nævnere, så det altså bliver til 21 - men det som nævneren er blevet ganget med skal du også gange tælleren med. Altså:
(1*3)/(7*3) + (2*7)/(3*7) =
3/21 + 14/21 = 17/21 = 0,81 (ca.)
Disse 17/21 skal så lægges til de 8 fra før - altså giver den første opgave:
8,81
Så har du 1/7+2/3 tilbage - disse skal have fælles nævner. Dette kan du nemt gøre ved at gange de to nævnere, så det altså bliver til 21 - men det som nævneren er blevet ganget med skal du også gange tælleren med. Altså:
(1*3)/(7*3) + (2*7)/(3*7) =
3/21 + 14/21 = 17/21 = 0,81 (ca.)
Disse 17/21 skal så lægges til de 8 fra før - altså giver den første opgave:
8,81
Skriv et svar til: Brøkregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
