Fysik

rigtigt regnet?

16. december 2010 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lavet denne udregning, er den rigtig?

Uran-236 har en bindingsenergi på 7,59 MeV/nukleon. Det vil derfor koste en energi på 7,59 MeV/nukleon . 236 nukleoner = 1791 MeV at splitte denne kerne ad i protoner og neutroner. Krypton-92 har en bindingsenergi på 8,62 MeV/nukleon mens barium-144´s er 8,27 MeV/nukleon. Samles krypton-92 af nukleonerne fra uran-236 frigøres der en energimængde på 8,62 MeV/nukleon . 92 nukleoner = 793 MeV mens der frigøres 8,27 MeV/nukleon . 144 nukleoner = 1191 MeV når barium-144 samles. Den vundne energi ved at spalte en uran-236 kerne er da 1191 MeV + 793 MeV - 1791 MeV = 193 MeV.

Hertil er jeg sikker!!

men hvad med resten:

Så hvis vi antager at der er 20 kg Uran-atomer i en atombomber hvor meget energi er der så i en atombombe?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af TorbenA (Slettet)

Jeg har ikke regnet dine resultater efter; men i 'resten' skal du bare gange 193 MeV med antallet af urankerner i 20 kg. Hertil skal du bruge massen af en urankerne og dividere den op i 20 kg. Okay?


Skriv et svar til: rigtigt regnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.