Matematik

Hjælp til matrix!!!!

19. december 2010 af anja1992 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej ...

Jeg kender matricerne O1 og O2.

O1 = (1 0 (1/n-1)/-R1 1/n)

O2 = (1 0 (n/1-1)/-R1 n/1)

Når de ganges sammen (O2*O1) skulle de give (1 0 -1/f 1).

Når jeg ganger O2 og O1 får jeg en ny matrice (ABCD)...

Jeg får C til at være ((n-1)R2)+(n/1)*((1/n)-1)/-R1

C skulle gerve blive -1/f.. altså (n-1)(1/R1 - 1/R2)... men når je regner på det får jeg den til1/f.. altså (n-1)(1/R1 + 1/R2)..

Hvad gør jeg galt???

Jeg håber virkelig nogen vil hjælpe mig!!!!

Vh Anja


Svar #1
19. december 2010 af anja1992 (Slettet)

Jeg har opskrevet O2 forkert...

Her er de rigtige..

O1 = (1 0 (1/n-1)/-R1 1/n)

O2 = (1 0 (n/1-1)/R2 n/1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2010 af Okkultas (Slettet)

Øhh -hvordan udregner du et matrixprodukt? Den første er vel en række og den anden en søjle så resultater er en 1x1 matrix. Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2010 af Okkultas (Slettet)

Nej ok! hvis O2 er en søjlematrix og O1 en rækkematrix. Så bliverO2O1 = [ 1 0 (n-1)/nR1 *(n-1)/R2 1]T . T betyder transponeret. Altså en søjlematrix.

Så bliver det C= (n-1)2/nR1R2   ( *)

Hvis man regner tilbage fra det det gerne skal give (n-1)(1/R1 - 1/R2) = (n-1)2 (R2-R1) /nR1R2 ! I fht.  (*) mangler der en faktor (R2 -R1) ?? I dit resultat (R1 + R2).... Hvor kommer det fra?

Ellers har du ikke skrevet O1 og O2 rigtigt op. n/1 = n

Pedro


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2010 af Okkultas (Slettet)

Tja-jeg kan ikke regne :-(  n-1) er squ' ikke (n-1)2 /n . Men det ændrer vist ikke meget.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2010 af Okkultas (Slettet)

Glem alt hvad jeg har skrevet mit matrixregning er for rustent!!. Og det sidste er en 3x3 matrix..Godmorgen over and out


Skriv et svar til: Hjælp til matrix!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.