Fysik

Endheder i fysik

19. december 2010 af Silahm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle,

Håber I kan løse disse 2 opgaver:

1.

 x= R · I2 ⇔ R= x / I2 43,395 / (2 ampere)2= 10,85 Ω

43,495 ??? (hvad er endheden på dette for at den skal passe)

Kan det godt være enheden er watt?

2.

x=R · Δt ⇔ R= x / Δt ⇒ 1270,9 / 120 sekunder= 10,59 Ω

1270,9 ??? (hvad er endheden på dette for at den skal passe)

Ingen idé om hvad enheden kan være.

Håber der er nogle som man kan hjælpe, TAK PÅ FORHÅND =)


Svar #1
20. december 2010 af Silahm (Slettet)

Er der ikke nogle, der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2010 af mathon

1.

                  P = R·I2

                  R = P/I2 = (43,395 W) / (2 A)2 = (43,395 / 4) · (Ω·A2 / A2) = 10,85 Ω

2.

                 E = P·t

                 P = E / t = (1270,9 J) / (120 s) = (1270,9 / 120) · (Ws / s) = 10,59 W


Svar #3
20. december 2010 af Silahm (Slettet)

Ok mange tak for besvarelsen.

Men jeg håber du kan svare på endnu et spørgsmål, som lyder:

Hvad bliver enheden på dette: Ω · sekunder= ???


Svar #4
20. december 2010 af Silahm (Slettet)

Er der andre der ved det?


Skriv et svar til: Endheder i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.