Matematik

Udled differentialkvotienten x^3

19. december 2010 af Uncooked176 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at udlede differentialkvotienten på x3

Jeg ved godt at det er 3x2, men hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af peter lind

Du kan

1) bruge at (xn)' = n*xn-1

2) Bruge x3 = x*x2 og bruge reglen for differentiation af et produkt på det.

3) Bruge tre trins reglen.


Svar #2
19. december 2010 af Uncooked176 (Slettet)

Kan du uddybe mulighed 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2010 af peter lind

f(x) = x, g(x) = x2   (f(x)*g(x))' = f'(x)*g(x) +f(x)*g'(x)


Svar #4
19. december 2010 af Uncooked176 (Slettet)

Jeg er stadig på bar bund. Kan du smide selve tallene ind i den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2010 af peter lind

Brug at f'(x) = 1 og g'(x) = 2x


Svar #6
19. december 2010 af Uncooked176 (Slettet)

så den hedder 2x*x+x2*1 --> 3x2  ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2010 af peter lind

Ja. Du bør bruge = i stedet for -->


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. august 2011 af mathon

brug tretrinsreglen

 


Skriv et svar til: Udled differentialkvotienten x^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.