Fysik

Isolere t-fælles

19. december 2010 af Leneu (Slettet)

Hej! Jeg sidder med et mindre problem.

I opgaven står der: en 78 grader varm jernklods på 2,5 kg sænkes ned i en isolelret vandbeholder, med 0,82kg vand, hvor vandet er 22,0 grader varmt. Jern har en varmefulde på 450j/(kg oC). Hvad bliver fællestemperaturen for vand og jernklods?

Vi har lavet formlem (delta-E=m*c*delta-T) om til mfe*Cfe*(tfe-tfælles) = mvand*tvand*(tfælles-tvand).

Men problemet er at jeg skal have isoleret tfælles , er der nogen der kan hjælpe mig??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af NejTilSvampe

 mfe*cfe*(tfe-tfælles) = mvand*cvand*(tfælles - tvand)

mfe*cfe*tfe - mfe*cfe*tfælles = mvand*cvand* tfælles - mvand*cvand*tvand

mfe*cfe*tfe + mvand*cvand*tvand = mvand*cvand*tfælles + mfe*cfe*tfælles = tfælles* (mvand*cvand + mfe*cfe)

tfælles = ( mfe*cfe*tfe + mvand*cvand*tvand ) / ( mvand*cvand + mfe*cfe )


Skriv et svar til: Isolere t-fælles

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.