Matematik

Ringe af gausiske heltal

22. december 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har en ring R=Z[i]=gausiske heltal, Med normfunktionen N(a+bi)=a2+b2.  z=3+1 og I=<z> betegne idealet i R frembragt af z.

jeg har vist at N<z>=10 og 10∈I og har vist at I fælles med Z er et ideal i Z. skal så vise at Z10 ⊂ I fælles med Z. Nogen der kan hjælpe med det? 


Skriv et svar til: Ringe af gausiske heltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.