Matematik

En gåde :-)

22. december 2010 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Her er en gåde:


Hvis halvanden høne lægger halvandet æg på halvanden dag.
Hvor mange æg lægger så 37 og en halv høne på 4 dage?

Mit bud: 37,5/1,5 = 25 * 4 dage = 100 æg

er det korrekt?

På forhånd og baghånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2010 af BrainStorm (Slettet)

 udover at spørgsmåles inhold er meningløs, da der ikke eksister noget der hedder halv høne..så er svaret korrekt..


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2010 af LouieChristensen (Slettet)

Jeg ville også gøre det på den måde... ellers er jeg da gået helt forkert i byen! :=)


Svar #3
22. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#1

Ja, enig med dig med en halvanden høne :D, men nu er det jo også bare en gåde :-)

Men tak skal i ha og god jul :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2010 af TorbenA (Slettet)

Ja, det er jo også det samme som, at 1½ høne lægger 1 æg på 1 dag. Eller 4 æg på 4 dage. Og så skal man jo bare gange med (37½ / 1½) = 75/3 = 25. Stadig 100 æg på 4 dage.

Så kan man næsten regne den i hovedet :-)

I øvrigt kan man vist købe en halv høne hos slagteren; men den lægger vel ikke æg...


Svar #5
22. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Enig, man kan sagtens regne den i hovedet :-)

Nogle gange er man bare for doven, når man har lommeregner i nærheden :P


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. december 2010 af TorbenA (Slettet)

Jeg er som regel for doven til at rejse mig og hente lommeregneren :-)

Hav en rigtig god Jul!


Svar #7
23. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#6

I lige måde :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2019 af Catlover9000 (Slettet)

Men hvorfor dividere du 37.5 med 1.5

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2019 af ringstedLC

Du ved hvormange æg 1½ høne lægger pr. dag. Så 37½ høne lægger 37½ / 1½ gg antal æg pr. dag.


Skriv et svar til: En gåde :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.