Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til ligning

26. december 2010 af miwa1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude..

Er der mon en, der kan hjælpe mig med denne ligning

75 - 1/200 x = 35

Når jeg prøver, får jeg det til et tal, der ikke kan passe..

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. december 2010 af mathon

     hvis der står:
    

      75 - (1/200) x = 35                                             gang med 200

     15000 - x = 7000


Svar #2
26. december 2010 af miwa1 (Slettet)

Jeg er ikke helt med - når jeg selv prøver, vil jeg gøre sådan:

75 - 1/200x  - 75 = 35 - 75

1/200x = -40

-40 / 0,005 = x = -8000 - men det er måske helt forkert? Kan ikke få det til at passe med opgaven


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. december 2010 af mathon

     hvis der står:
    

      75 - 1/(200 x) = 35       x≠0                                      gang med 200x

     15000x - 1 = 7000x


Svar #4
26. december 2010 af miwa1 (Slettet)

Jeg er slet ikke med endnu - vil du så sige 15000 = 7000 x og så dividere, så x står alene til sidst?


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.