Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Ligning

27. december 2010 af miwa1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Mon en kan hjælpe med denne ligning:

150 - 1/50x = 150.000 + 50x + 1/200 x2 (x i anden)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. december 2010 af mathon

x ≠ 0

multiplicer med 200x2      


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. december 2010 af mathon

   skriv ligningen med parenteser,
   så den er éntydig!


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. december 2010 af pige24 (Slettet)

Er det en andengradsligning?


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. december 2010 af NejTilSvampe

Det er vel en skjult tredjegradsligning. Så brug en grafregner.


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. januar 2011 af joffen (Slettet)

Har det noget med GROMS/GROMK at gøre ?? I så fald har du 150.000 + 50x + 1/200 x2 (x i anden) som ligner TO og for at finde GROMK skal dette udtryk differentieres.

Så ved jeg ikke om 150 - 1/50x = P eller om du har taget dobbelt hældning af dette så det er blevet til GROMS.


Svar #6
02. januar 2011 af miwa1 (Slettet)

Det er GROMS og GROMK - og jeg har taget dobbelt hældning ja.

Jeg er ikke kommet tilnærmelsesvis tæt på løsningen, og jeg skal til eksamen onsdag, så en løsning ville jeg tage imod med kyshånd :-)


Brugbart svar (2)

Svar #7
02. januar 2011 af mathon

           Du har endnu ikke skrevet ligningen, så den er entydig!


Svar #8
02. januar 2011 af miwa1 (Slettet)

Det er direkte afskrift fra selve opgaven, ellers vil jeg formode, at den hedder:

150 - (1/50)*x = 150.000 + (50)*x + (1/200)*x2

Ved ikke, om det er dette du efterlyser?


Brugbart svar (2)

Svar #9
02. januar 2011 af joffen (Slettet)

Skal lige høre..... Er det virksomhedens investering og finansiering du skal op i ??

I så fald, så sig lige til for jeg har vejledende løsninger til de fleste opgaver :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
02. januar 2011 af joffen (Slettet)

Så kan det være at vi lige kan hente lidt hjælp der :)


Brugbart svar (2)

Svar #11
02. januar 2011 af mathon

        150 - (1/50)·x = 150.000 + (50)·x + (1/200)·x2       

         x2 +10004x + 2,997·107 = 0                          er en andengradsligning uden reelle løsninger


Brugbart svar (2)

Svar #12
03. januar 2011 af joffen (Slettet)

Ikke for noget, men.... Mathon - snakker du også GROMS og GROMK (Optimering)??

Det er jo det emne der spørges på - Har bare svært ved at se det ud fra dine svar?

150 - (1/100)x er prisafsætningsfunktionen - dvs. GROMS = 150 - (1/50)x

Sådan som jeg har opfattet det, er grunden til at miwa1 ikke kan få nogen optimalsituation til at passe, er fordi hun sætter GROMS = TO og ikke GROMK. Og GROMK kommer jo af at man differentiere TO.

Bare et forslag - men vil som sagt ikke virke alt for skråsikker :)


Svar #13
03. januar 2011 af miwa1 (Slettet)

Altså jeg er slet ikke sikker på noget - det er eksamenssættet fra juni '10, hvis du har set det?

Det er VIF ja, så hvis du har nogle vejledende løsninger, må du selvfølgelig meget gerne sende dem til mig - min mail er [email protected] :-)


Svar #14
03. januar 2011 af miwa1 (Slettet)

Mathon - jeg er stået helt af  på det du viderefører ligningen til... :-s


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.