Fysik

Vekselspænding

29. december 2010 af bassemusen7 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg sidder midt i en rapport, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af vekselspænding? Er det bare navnet på den spænding der opstår når man laver induktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2010 af mathon

induktion
        er det fænomen
        at
                                            et i tiden varieret magnetfelt i en spole
                                            frembringer = inducerer en vekselspændingsforskel mellem spolens bøsninger

                                            U = Umax·sin(ω·t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2010 af mathon


Svar #3
29. december 2010 af bassemusen7 (Slettet)

Okay tak, men er det rigtigt det jeg har skrevet eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2010 af mathon

                            ...vekselspænding opstår under udførelse af induktion...


Svar #5
29. december 2010 af bassemusen7 (Slettet)

Så når man kører magneten op og ned i en spole ændre den på magnetfeltet og det skaber en spænding som er en vekselspænding fordi, at spændingen hyppigt vendes?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2010 af mathon

    Når magneten bevæges op og ned i en spole, varieres magnetfeltet, hvilket skaber/inducerer
    en vekselspænding.

    veksle = skifte          (i betydningen: skifter retning)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2010 af mathon

se evt:
peecee.dk/upload/download/116189                            (det tager lidt tid med indlæsningen af LINKet)


Svar #8
29. december 2010 af bassemusen7 (Slettet)

Tusinde tak Mathon (:


Skriv et svar til: Vekselspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.