Matematik

BESTEM KONSTANTERNE

02. januar 2011 af louisetb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved en kemisk reaktion spaltes et stof. koncentrationen af stoffet måles t timer efter målingernes begyndelse til b mol / l. Sammenhørende værdier af t og b fremgår af tabellen:

t (timer)    / 0       / 1      / 2       / 3       / 4

b (mol / l) / 5,00 / 3,51 / 2,48 / 1,72 / 11,19

Det oplyses at sammenhængen mellem b og t er af formen b = c * at

Bestem konstanterne a og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af Argus (Slettet)

Indsæt t=0 i din testfunktion. Dette giver c=5.

Indsæt nu et andet punkt, eksempelvis t=2. Nu har du:

2,48 = 5 * a^2 så

a = (2,48/5)^(1/2)


Skriv et svar til: BESTEM KONSTANTERNE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.