Studievalg og videregående studie

At snævre sine interesser ind

02. januar 2011 af Djemba (Slettet)

Jeg vil gerne beskæftige mig med Islam og identitet - på en eller anden vis. Det kunne fx være i forhold til hele integration spørgsmålet, at være muslim i Vesten, terrorspørgsmålet osv.

I den sammenhæng har jeg overvejet at læse Antropologi på KU. Men jeg er også begyndt at overveje RUC på det seneste og jeg har det indtryk at man på RUC bedre kan snævre sine interesser ind, så muligheden for at arbejde med omtalte emne er større på selve studiet og efter endt uddannelse. Er det et indtryk nogle kan nikke genkendene til?

Andre relevante indput end blot lige spørgsmålet, byder jeg naturligvis meget velkommen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2011 af NikolajOlsen

Nu er det ikke for at kapre dine tråde, Djemba. Jeg håber ikke, mine svar afskrækker andre fra at give inputs :)

RUC og AAU minder vist en del om hinanden, og på AAU har man i hvert fald god mulighed for at præge sin uddannelse, idet man kan skrive projekt om det, man interesserer sig for, så længe det er inden for nogle bestemte rammer. Men jeg skal ikke kunne sige, hvordan det forholder sig på KU, specielt ikke hvad angår kandidatuddannelserne.

Hvad med at tage gymnasielærermodellen og læse psykologi og religion?


Svar #2
02. januar 2011 af Djemba (Slettet)

 Hvad med at tage gymnasielærermodellen og læse psykologi og religion?

Hvordan ville det udmønte sig helt praktisk? Endnu vigtigere, hvor er vi henne rent geografisk. 

Du er altid velkommen til at kapere mine tråde, i det du gør en god indsats herinde. Jeg kan bruge alt den vejledning jeg kan få, så jeg er så sikker som muligt på den studie som jeg vælger om et halvt år.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2011 af NikolajOlsen

Du er altid velkommen til at kapere mine tråde, i det du gør en god indsats herinde.

Jeg takker - og i lige måde :)

Både religionsvidenskab og psykologi kan du læse på KU. RUC har vist også psykologi. Jeg er usikker på, hvad du mener med praktisk. Hvis det er studiestrukturen, du mener, så foregår det på den måde, at du læser hovedfaget i 4½ semester, så læser du 4 semestre tilvalgsfag og så til sidst 1½ semester hovedfag igen.


Svar #4
02. januar 2011 af Djemba (Slettet)

Det var nemlig studiestrukturen jeg tænkte på. Det er nok fordi jeg endnu har til gode til at have et godt overblik over de videregående uddannelser. Jeg var inde og læse på Statskundskaben og her kunne man mig bekendt vælge to veje - en af dem var tofags-linjen, hvor målet var at kunne undervise i sidste ende. Det er måske samme princip her?

Religionsvidenskab har jeg faktisk overvejet. Jeg ved bare ikke om min interesse for religion er stor nok - forståët på den måde at det er Religionssociologien som interesser mig.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2011 af NikolajOlsen

Jeg ved ikke, hvad tofags-linjen er, men det kunne meget vel være det samme som gymnasielærermodellen.


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. januar 2011 af linekr (Slettet)

Jeg har læst på RUC og vil uden tvivl anbefale det. Der er en del projektarbejde og jeg synes, det har givet rigtig gode redskaber, som jeg anvender hver dag i mit arbejdsliv. Du får mulighed for at arbejde med relevante problemstillinger og områder. På den måde lærer du at forstå teoriernes muligheder og begrænsninger i praksis og får mulighed for at snævre dine interesser ind. Det giver mange fordele. Eneste minus er, at man skal være selektiv, når man udvælger dem, man skal i gruppe med, for der er altid studerende, som ønsker at springe over hvor gærdet er lavest. Jeg ved af erfaring, at det kan skabe en masse konflikter i gruppearbejdet. Man kan selvfølgelig også vælge at lave projekter alene, men jeg synes dog, at man lærer en del af gruppeprocessen - selv når den ikke fungerer optimalt. Jeg skrev mit speciale alene, da jeg ikke ønskede at gå på kompromis med emnet. Det kan du overveje, når du kommer dertil.
 

En anden fordel ved RUC er kombinationen af hovedfag. Du kan læse yderligere på deres hjemmeside om udvalget af kandidat fag; http://www.ruc.dk/uddannelse/kandidatuddannelse/optagelse-paa-kandidatuddannelsen/fag-og-fagnumre/ . Der er mange muligheder. Du kunne for eksempel overveje kultur- og sprogmødestudier (antropologi), da det giver rig mulighed for at arbejde med kultur, religion og identitet. Det kan du kombinere med alt fra Socialvidenskab til Psykologi/Pædagogik. Afhængig af, hvad det præcis er, du gerne vil, når du er færdig.
 

Du har  to år til at beslutte dig for kandidat fag, da du skal afslutte en basisuddannelse først; http://www.ruc.dk/uddannelse/bachelor/ . Her kan du vælge mellem den samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige eller humanistiske. Alle tre linjer kan tages på engelsk i stedet. Jeg læste på humanistisk internationalt basisstudium. Man har de samme fag, som på den humanistiske basisuddannelsen, men arbejder udelukkende på engelsk. Det er i øvrigt først, når din basisuddannelse er afsluttet, at du vælger hovedfag.
 

Jeg håber, det gav lidt overblik :)
 


Skriv et svar til: At snævre sine interesser ind

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.