Fysik

Nyttevirkning

03. januar 2011 af malpal (Slettet)

 Hej 

er der nogle der kan hjælpe med at finde nyttevirkningen af en mirkobølgeovn? Det haster !!

Opgaven lyder: 
 

gør rede for hvordan man praktisk kan bestemme nyttevirkningen af en mikrobølgeovn

1) hvad skal man bruge af udstyr?

2) hvad skal man måle?

3) hvordan skal man behandle måleresultater?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af mathon

     det simpleste er at lade mikrobølgeovnen opvarme noget vand i en plastikbeholder,
     der kan tåle at komme i mikrobølgeovn.
     Derefter sammenlignes den forbrugte el-energi med nytteenergien.

   


       


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2011 af mathon

                           forbrugt energi              nytteenergi                            der er set bort fra opvarmning af plastikken

                                   P · t                              m·c·ΔT

nyttevirkningsgrad

                                              η = ((m·c·ΔT) / (P · t )) · 100%

............

   η: nyttegrad i procent
   P: ovnens effekt, [P] = W = J/s
   t: tiden, [t] = s
   m: vandets masse, [m] = kg
   c: vands specifikke varmekapacitet, [c] = J/(kg·K)
   ΔT: temperaturændringen, [ΔT] = K


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.