Fysik
Hjælp til en fysik opgave.
28. april 2005 af
Eclipse of the heart (Slettet)
Hej...
Jeg går i 1.G og da begge min forældre aldrig er nået længere end 2 real ville jeg værdsætte lidt hjælp til en fysik opgave...
opgaven lyder følgende.
for fjedre gælder generelt Hook's Lov, som siger at fjederkraften(F) er proportional med længden x som fjederen er strukket i forhold til fjederens længde uden belastning. Proportionalitetskonstanten kaldes fjederkonstanten og benævnes oftes med (k). Dvs. på ligningsform gælder:
F = k * x
a) Hvilken enhed har k?
b) hvor meget strækkes en fjeder med fjederkonstanten(k) når den belastes med massen(m)lodret i jordens tyngdefelt?
c) Antag at en fjeder med fjederkonst.(k) = 10"enhed fra opg. a)" er bundet med en klods med massen(m) = 1. Klodsen ligger på et gnidningsløst underlag der danner vinklen 45 grader med vandret. beregn hvor meget fjederen nu strækkes.
d) Vi antager nu at underlag og klods danner en gnidningskoefficient(u) = 0.2. Beregn hvor meget fjederen nu strækkes.
Jeg går i 1.G og da begge min forældre aldrig er nået længere end 2 real ville jeg værdsætte lidt hjælp til en fysik opgave...
opgaven lyder følgende.
for fjedre gælder generelt Hook's Lov, som siger at fjederkraften(F) er proportional med længden x som fjederen er strukket i forhold til fjederens længde uden belastning. Proportionalitetskonstanten kaldes fjederkonstanten og benævnes oftes med (k). Dvs. på ligningsform gælder:
F = k * x
a) Hvilken enhed har k?
b) hvor meget strækkes en fjeder med fjederkonstanten(k) når den belastes med massen(m)lodret i jordens tyngdefelt?
c) Antag at en fjeder med fjederkonst.(k) = 10"enhed fra opg. a)" er bundet med en klods med massen(m) = 1. Klodsen ligger på et gnidningsløst underlag der danner vinklen 45 grader med vandret. beregn hvor meget fjederen nu strækkes.
d) Vi antager nu at underlag og klods danner en gnidningskoefficient(u) = 0.2. Beregn hvor meget fjederen nu strækkes.
Svar #2
28. april 2005 af Eclipse of the heart (Slettet)
Mit bedste bud på opg a) ville være, i SI-enhed, N/m er det monstro rigtigt?
Skriv et svar til: Hjælp til en fysik opgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
