Matematik

10^0 = Hvorfor?

05. januar 2011 af marillion (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej

Nogen som kan forklare mig, hvorfor at 10^0 giver 1 og ikke 0? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af Duffy

Fordi pr definiton er (for a > 0)

1/an = a-n

dvs

1= an · a-n = an-n = a0

altså

1 = a0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Desuden er 101/101 = 101-1 = 100 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2011 af Duffy

a0 = an-n = an a-n = an/an = (a/a)n = 1n = 1


Skriv et svar til: 10^0 = Hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.