Matematik

Goodness of fit

05. januar 2011 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er ved at lave en goodness of fit test på følgende:

I et forsøg har man krydset lyserøde blomster med hinanden. Ifølge arvelighedslovene skulle det forventede resultat være 25 % hvid, 50 % lyserøde, 25 % røde, men da man krydsede 236 blomster fik man 115 lyserøde, 55 hvide og 66 røde.

Hvad skal min nul-hypotese være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af peter lind

Det bør være 0,25*236 = 59 hvide, 0,50*236 = 118 lyserøde og 0,25*236 = 59 røde. Du bør nok  behandle hver af farverne for sig. Så bliver det binomialfordelinger.


Svar #2
05. januar 2011 af englo (Slettet)

Det forstår jeg ikke lige helt.

Skal min nulhypotese være:

H0= Der skal være være 0,25*236 = 59 hvide, 0,50*236 = 118 lyserøde og 0,25*236 = 59 røde.

?

Jeg har lavet udregninger (vedhæftet), som vi har gjort med et andet eksempel. Er det rigtigt?

Vedhæftet fil:goodness of fit.doc

Skriv et svar til: Goodness of fit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.