Matematik

Hældningskoefficienter og koordinatsæt

05. januar 2011 af boesse (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Sidder lige med en hjernevrider af en opgave, og den skal være færdig i morgen!

Håber i kan hjælpe

Første opgave:

En ret linje har hældningskoefficienten -2 og skærer i koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0)

Bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf

Anden opgave:

En parabel er graf for funktionen f(x) = -2x^2+6x+1

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

På forhånd tak og håber at i kan hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2011 af peter lind

Formlen for en linje med hældningen a som går gennem punktet (x0,y0) er y = a(x-x0)+y0

x koordinaten for toppunktet til en parabel y = a*x2+b*x+c  er  -b/(a2)


Skriv et svar til: Hældningskoefficienter og koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.