Matematik

Er der fejl i min facitliste? Trekant dannet af tangent og akserne

06. januar 2011 af AStrandfelt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder og forbereder mig til skriftlig matematik B eksamen i morgen.

I noget af vores udleverede materiale er følgende opgave:

En funktion f er givet ved: f(x)=2/x. Tangenten til grafen for i punktet P(1, f(1)) danner sammen med koordinatakserne en trekant.
Bestem arealet af denne trekant.

Først skal f differentieres:
f´(x) = -2/x^2

Dernæst finder jeg ligningen for tangenten i punktet P(1,f(1)):
y = f´(x0)(x-x0)+f(x0) = (-2/1^2)*(x-1)+2/1 = -2x+4

Så finder jeg skæringerne i akserne:

Skæring i y:
y = -2*0+4 = 4

Skæring i x:
-2x+4=0 <=> x=2

Arealet af trekanten må derfor være:
(4*2)/2 = 4

MEN! Den udleverede facitliste siger 6?

Hvad i alverden er der galt? Burde da være rimelig simpelt. Har jeg overset noget? :p


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

    Du har helt ret!


Svar #2
06. januar 2011 af AStrandfelt (Slettet)

Ja, ret i mine udregner, ikke? :p


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2011 af mathon

Jo


Svar #4
06. januar 2011 af AStrandfelt (Slettet)

Tak. :)


Skriv et svar til: Er der fejl i min facitliste? Trekant dannet af tangent og akserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.