Matematik

Trekanter

06. januar 2011 af ThymsB (Slettet)

Hej! Jeg skal til aflevering lave nogle opgaver med trekantsregning, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, når ikke det er retvinklede trekanter.

1.  I en spidsvinklet trekant ABC er vinkel A = 40 grader, |AB| = 7 og |BC| = 5.
Beregn vinkel C, |AC| og arealet af trekant ABC.

2.
Der findes også en stumpvinklet trekant ABC, hvor vinkel A = 40 grader, |AB| = 7 og |BC| = 5.
Beregn vinkel C og |AC| i denne trekant.

Hvordan gør man? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

      ...du har vel stiftet bekendtskab
                 med
                                     både cosinus- og sinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2011 af mathon

  1.

   A, B og C er spidse!

          C = sin-1(c·sin(A)/a) = sin-1(7·sin(40º)/5) ......... osv ....


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af mathon

  2.
             C = 180º - sin-1(7·sin(40º)/5)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.