Matematik

Hældningskoefficienter og koordinatsæt

06. januar 2011 af boesse (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Sidder lige med en hjernevrider af en opgave, og den skal være færdig i morgen!

Håber i kan hjælpe

Første opgave:

En ret linje har hældningskoefficienten -2 og skærer i koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0)

Bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf

Anden opgave:

En parabel er graf for funktionen f(x) = -2x^2+6x+1

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

På forhånd tak og håber at i kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af keg (Slettet)

1.opgave

her kender du a og du har opgivet et punkt, så er det muligt at finde den rette linies ligning,

y=ax+b

har du lært at differentiere? for det kan du benytte dig af i spr 2


Svar #2
06. januar 2011 af boesse (Slettet)

 Ja, jeg har lært at differentiere, men jeg har meget svært ved det synes jeg :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af keg (Slettet)

der er faste regler, når du skal finde differentialkvotienten til en given funktion

og i dit tilfælde er det differentation af et 2.grads polynomium

har du fundet ligningen i spr 1?


Svar #4
06. januar 2011 af boesse (Slettet)

 ja, den giver y= -2*x+6


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2011 af keg (Slettet)

#4 ja det er rigtigt


Skriv et svar til: Hældningskoefficienter og koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.