Matematik

Hjælp til procent...

06. januar 2011 af Janni12 (Slettet)

 Hej folkens:)

Jeg sidder her med to opaver som jeg ikke helt forstår, så derfor vil jeg godt have jeres hjælp af jer derude :D Og vil bare have forklaret hvordan man laver de to opgaver..

Her kommer den 1:

Hvor mange procent er der lagt til eller trukket fra, hvis et tal ændres fra:

1) 2 til 3

2) 3 til 4

3) 4 til 5

4) 5 til 4

6) 27 til 23

7) 90 til 100

8) 110 til 100

9) 7,9 til 10,1

Her kommer den 2:

Hvad er begyndelsesværdien, hvis man får:

1) 15 ved at lægge 25% til

2) 15 ved at lægge50% til

3) 15 ved at trække 25% fra

4) 15 ved at trække 50%  fra:

5) 19 ved at lægge 31% til

6) 72 ved at trække 11,9% fra

7) 100 ved at lægge 10% til

8) 55,97 ved at trække 30% fra.

På forhånd tak:) Og håber i vil hjælpe med det :D


Svar #1
06. januar 2011 af Janni12 (Slettet)

 Er der ikke nogen der gider og svare, vil bare have forklaret hvad man skal...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Mon du kunne have tålmodighed til at vente mere end - gisp! - 9 minutter?

Ved de første opgaver beregner du stigningen i procent sådan:

((Ændring)/(oprindeligt tal)) * 100 % = (Procentvis stigning).

F.eks. den første:

(1/2) * 100 % = 0,5 * 100 % = 50 %.


Svar #3
06. januar 2011 af Janni12 (Slettet)

 Hvordan regner man så de andre ud..?, ved ikke helt hvad du mener for kan ikke få de andre til at passe rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

1) 3 - 2 = 1 som er ændringen. Altså du trækker først tallene fra hinanden, som giver ændrigen...

1/2 * 100 = 50 % stigning

Kontrol= 2* 1,5 = 3


Svar #5
06. januar 2011 af Janni12 (Slettet)

 Nårh ok tak for hjælpen søde:)


Svar #6
06. januar 2011 af Janni12 (Slettet)

 Hvordan laver man så opgave 2


Svar #7
06. januar 2011 af Janni12 (Slettet)

 Hvordan laver man den her opgave: 

Hvad er begyndelsesværdien, hvis man får:

1) 15 ved at lægge 25% til

2) 15 ved at lægge50% til

3) 15 ved at trække 25% fra

4) 15 ved at trække 50%  fra:

5) 19 ved at lægge 31% til

6) 72 ved at trække 11,9% fra

7) 100 ved at lægge 10% til

8) 55,97 ved at trække 30% fra.

 

På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

#7:

Oprindeligt tal = (Nyt tal) / (1 + (procentvis stigning / 100)

Så bliver 1):

Oprindeligt tal = 15 / (1 + (25 % / 100)) = 15 / (1 + 0,25) = 15 / 1,25 = 12

Hvis procenten er blevet trukket fra er den negativ, som i 3), 4), 6) og 8).


Svar #9
06. januar 2011 af Janni12 (Slettet)

 Hmm forstår ikke helt altså...


Skriv et svar til: Hjælp til procent...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.