Matematik

Differentialregning

06. januar 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Givet:

f(x) = (x2 - 5) / (2x - 6)

Bestem definitionsmængden.

Jeg benytter reglen for defferentation af en kvotient, og får

f = (3x2 - 12x+10) / (2x - 6)2

Jeg sætter den lig med 0, men jeg får ikke det samme som facit.

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal først bestemme definitionsmængden. Det drejer sig om at bestemme, for hvilke x at f(x) er defineret. Funktionen f(x) er en kvotient, og den er kun defineret, hvor nævneren er forskellig fra 0. Løs derfor først ligningen

2x - 6 = 0

for at finde de værdier af x, for hvilke f(x) ikke er defineret.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.