Matematik
asymptoter :(
30. april 2005 af
KR. (Slettet)
Halløsa dér!
HVordan bestemmer jeg asymptoterne til flg. graf:
f(x) = 10-x/x², x>0
Fatter......
God weekend!!
HVordan bestemmer jeg asymptoterne til flg. graf:
f(x) = 10-x/x², x>0
Fatter......
God weekend!!
Svar #1
30. april 2005 af Linyl (Slettet)
Start med at tegne den ind på grafregneren.
For det første er der en vandret asymptote som hedder y=10. Det er for, at hvis x går mod nul, bliver kun 10 tilbage, og resten af funktionen er uendelig lille.
Desuden er der en lodret asymptote x=0, da brøken ikke er defineret i 0.
Det er mit gæt... Men det er ikke lige min yndlingsopgaver!
For det første er der en vandret asymptote som hedder y=10. Det er for, at hvis x går mod nul, bliver kun 10 tilbage, og resten af funktionen er uendelig lille.
Desuden er der en lodret asymptote x=0, da brøken ikke er defineret i 0.
Det er mit gæt... Men det er ikke lige min yndlingsopgaver!
Svar #2
30. april 2005 af Duffy
Well, i matematik giver man sig sjældent
af med at gætte. Man bruger matematiske
ræsonnementer.
Alt efter om din funktion hedder
f(x) = (10-x)/x^2 = -1/x + 10/x^2
eller
f(x) = 10-x/x^2 = 10-1/x
har f vandret asynmptote i
hhv y=0 eller y=10
og lodret asymptote i x=0.
Uden at gå i detlajer skal du lade x -> 0+
og x -> uendelig.
Duffy
af med at gætte. Man bruger matematiske
ræsonnementer.
Alt efter om din funktion hedder
f(x) = (10-x)/x^2 = -1/x + 10/x^2
eller
f(x) = 10-x/x^2 = 10-1/x
har f vandret asynmptote i
hhv y=0 eller y=10
og lodret asymptote i x=0.
Uden at gå i detlajer skal du lade x -> 0+
og x -> uendelig.
Duffy
Skriv et svar til: asymptoter :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
