Matematik

Hjælp til cos(v)=sin(90+v)

09. januar 2011 af Justfromdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg sidder og er i gang med en emneopgave om trigonometri, og jeg skal, ved hjælp af enhedscirklen, forklare sammenhæng mellem cos(v)=sin(90 grader+v)

Jeg skal bare skrive en forklaring på hvorfor dette er sandt, og derfor ikke bruge nogen formler, men hvis i kan hjælpe mig med at forstå så ville det være perfekt


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Tegn koordinatsystemet, enhedscirkelen, en vinkel på ca 60 grader (skal ikke være nøjagtigt, da eksemplet kun er valgt for at gøre det tydeligt at se) samt cos(v) og sin(v)

Tegn en linie der går gennem (0,0) og (3,3)

Spejl vinkel v i denne linie

Cos(v) er blevet spejlet over i et lodret liniestykke, der har samme længde som sin(90-v)

se på vinklerne på din tegning.


Svar #2
09. januar 2011 af Justfromdk (Slettet)

 Kan det samme gælde for sin(90+v) ?!?!?!


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Hov jeg har da set forkert.

Start som i forrige beskrivelse med enhedscirkel. vinkel og cos(v)

Hold papiret fast i (0,0) og drej det 90 grader mod uret.

Nu vender den drejede cos(v) lodret og den er lige så lang som sin(90+v),


Skriv et svar til: Hjælp til cos(v)=sin(90+v)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.