Matematik

Stx matematik A maj 2008

09. januar 2011 af louisel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen som har forklaringen på opgave 17a der, hvor man skal bestemme x, så beholderens overfladeareal bliver mindst mulig

og opgave 17b ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Xesis (Slettet)

Nu kender jeg ikke opgaven, men jge kunne forestille mig, at det er en cylinder med radius x.

Lav en funktion for overfladen: f(x) = 2x*π*h

Så skal du bruge en anden oplysning for at skaffe dig af med "h" rumfang for eksempel, hvis rumfanget er 100 m^3, så kan du opstille følgende funktion for h:

100 = x^2*h*π --> 100/(π*x^2) = h, som du så kan sætte ind i den første opgave.

f(x) = 2x*π*(100/(π*x^2))

Nu kan du så lave en monotoniundersøgelse og finde maks og min.

Jeg håber at det var noget i den stil.


Skriv et svar til: Stx matematik A maj 2008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.