Matematik

Differentialregning

09. januar 2011 af pernilleege (Slettet)

Håber nogen kan hjælpe....

I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i populationen til tiden målt i t (målt i døgn). I modellen antages, at

N(t)=4200/1+10*e^-0,10*t

Bestem N'(20) og giv en fortolkning af dette tal.

PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Walras

Dit udtryk giver ingen mening. 4200/1=4200 og skal der stå e^(-0.10t)??


Svar #2
10. januar 2011 af pernilleege (Slettet)

 4200 står over brøk stregen. 1 står under sammen med e^(-0,10t), så ja det er det der skal stå? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2011 af mathon

   N '(t) = -4200/(1+10·e-0,10·t)2 • (1+10·e-0,10·t) '   =   -4200/(1+10·e-0,10·t)2 • (10·e-0,10·t·(-0,10))  =

                                                                                        =  4200·e-0,10·t / (1+10·e-0,10·t)2

.......

      N '(to) udtrykker væksten til tidspunktet to


Svar #4
10. januar 2011 af pernilleege (Slettet)

 Hvilken formel er det du anvender?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. januar 2011 af mathon

         (f(g(h(x)))) '  =  f '(g(h(x))) • g '(h(x)) ' • h '(x)

        


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.