Matematik

Parabel - bestem a, b, c

09. januar 2011 af 123Emilie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey folkens. 

Er lidt i tvivl om en opgave.

Det handler om en parabel y=ax2+bx+c der har toppunkt i (2,7) og går i øvrigt gennem punktet (3,5).

Jeg skal bestemme a, b, c.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

Brug at f'(2) = 0, f(2) =7 og f(3) = 5. Det giver 3 ligninger til bestemmelse af a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af mathon

            

            y = ax2 + bx + c  =  a·(x-(-b/(2a))2 + (-d/(4a))  =  a·(x-2)2 + 7    gennem (3,5) giver

            5 = a·(3-2)2 + 7

            5 = a + 7

            a = -2

dvs
            (-2)·(x-2)2 + 7 = (-2)·(x2 - 4x + 4) + 7

            f(x) = y = -2x2 + 8x - 8 + 7

            f(x) = -2x2 + 8x - 1


Svar #3
09. januar 2011 af 123Emilie (Slettet)

 Okay tusind tak!


Skriv et svar til: Parabel - bestem a, b, c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.