Matematik

Vektorer:( hjælp!

09. januar 2011 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Opgaven lyder således:

I et koordinatsystem i planen er givet to vektorer:

Vektor a: (4 8) vektor b: (8 6)

1. Beregn længden af vektor a - vektor b

2. Beregn arealet af det parallelogram der udspændes af vektorerne vektor a og vektor b. 

3. Beregn koordinatsættet til projektionen af vektor a på vektor b

Opgave 1 har jeg lavet og får den til (-4 2). Er det rigtigt? og er vektor a - vektor b, det samme som længden af vektor a - vektor b?

Opgave 2 og 3 er jeg helt lost i:(

Nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

1. Det er den rigtige vektor, du har fundet; men det er ikke det samme som længden. For en vektor x med længden |x| gælder |x|2 = x·x

2. Arealet af parallelogrammet er den numeriske værdi af determinanten for vektorerne eller skalarproduktet mellem den ene vektor og den andens tværvektor.

3 . Projektionen er (a·b)*b/b2


Svar #2
09. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

1: hvad er længden af vektor a - vektor b så? 

2: tak!!

3: jeg har regnet lidt på prjektionen:

((4x8)+(8x6))/(kvadratroden af 8^2 + 6^2)^2 x (8 6) = 80/100 x (8 6) = 4/5 x (8 6) = (6,4 4,8)

kan det passe? jeg forstår godt formlen for projektionen af a på b og har kigget i mine papirer, og der har jeg skrevet at længden af vektor b, i anden er det samme som kvadratroden af b1^2 + b2^2 og dét i anden. Er det rigtigt??


Svar #3
10. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

 :)??


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2011 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Vektorer:( hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.