Matematik

hjælp til 8.001

09. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ..

Jeg sidder med en matematik opgave som jeg ikke kan finde ud af, jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal komme igang med den. opgaven er følgende:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x)=2x^3+x^2 i punktet P(1, f(1)).

På forhånd tak!!


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

Ligningen for tangenten til grafen for en funktion f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af Xesis (Slettet)

Du differentierer ligningen, så har du hældningen i alle punkter på kurven, så sætter du x værdien ind, så har du hældningen i x.

Du kender et punkt på linjen og hældningen så kan du ved hjælp af den generelle foreskrift for en linje finde b og du har nu hældningen, a, og skræring med y, b. Så kan bare sætte ind i foreskriften.

y= ax + b --> b = y - ax

f(x) = ax + b


Svar #3
09. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

var det ikke to forskellige svar?


Skriv et svar til: hjælp til 8.001

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.