Matematik

matematik opgave?

09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej allesammen. jeg er igang med denne opgave, jeg er ikke sikker på, at have lavet rigtig..

Håber der er nogen der kab hjælpe mig.

En carport er 5 m bred. Taget er lavet af bjælker, som er 6 m lang.

Hvor mange grader er taghældningen?

Hvor lang skal bjælkerne være for at taghældningen skal blive 45 grader?

cosB=a:b

cosB=5:6

cosB=0,83 d.v.s. 3 grader

180-90-45=45

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

prøv at tegne carporten

Hvor mange grader er taghældningen?

cos-1(5/6) = 33,56

Hvor lang skal bjælkerne være for at taghældningen skal blive 45 grader?

cos45 = 0,7071

længden af bjælken    5 meter/ 0,7071 = 7,07 meter


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Taget er formodentlig symmetrisk, så taggavlen danner en ligebenet trekant med de to lige store sider hver på 6m og grundlinien på 5m. Halvdelen af taggavlen er da ne retvinklet trekant med hypotenuse 6m og katete 2,5m . Taghældningens vinkel v er da bestemt af

cos(v) = 2,5m/(6m)

B. Hvis hældningen skal være 45º, skal bjælkerne (hypotenusen) være 2,5m/cos(45º) = 2,5m·√2 .

-----------------------------------------------------------------------------------------

Carporte ser åbenbart anderledes ud, end jeg først forestillede mig.

Bjælkerne dækker over hele taget, så trekanten er retvinklet med bjælken som hypotenuse og katete på 5m. Taghældningens vinkel v er da givet ved

cos(v) = 5m/(6m)

B. Her skal bjælkerne (hypotenusen) være 5m/cos(45º) = 5m·√2


Svar #3
09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

tusinde tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: matematik opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.