Matematik
Forstår ikke opgaven
01. maj 2005 af
Sampairo (Slettet)
Jeg kan ikke forstå hvad der menes:
Hvis lufttrykket ved havets overflade er k, og temperaturen er 0 grader, så er trykket p i h km's højde over havets overflade bestemt ved
p=k*1,13^-h
a) I hvilken højde er trykket det have af trykket ved havoverfladen?
b) Hvor mange procent falder trykket, for hver km man stiger til vejrs?
Hvis lufttrykket ved havets overflade er k, og temperaturen er 0 grader, så er trykket p i h km's højde over havets overflade bestemt ved
p=k*1,13^-h
a) I hvilken højde er trykket det have af trykket ved havoverfladen?
b) Hvor mange procent falder trykket, for hver km man stiger til vejrs?
Svar #1
01. maj 2005 af thomas88 (Slettet)
a) først finder man fremskrivnings faktoren(a i f(x)=b*a^x):
a=1/1,13=0,885
Så kan man finde halveringskonstanten:
log(0,5)/log(0,885)=5,67
-->højden er jo så 5,67 km
b) når man kender fremskrivnings faktoren, er svaret selvfølgelig:
(1-0,885)*100%=11,5%
Thomas
a=1/1,13=0,885
Så kan man finde halveringskonstanten:
log(0,5)/log(0,885)=5,67
-->højden er jo så 5,67 km
b) når man kender fremskrivnings faktoren, er svaret selvfølgelig:
(1-0,885)*100%=11,5%
Thomas
Skriv et svar til: Forstår ikke opgaven
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
