Fysik

strålingdosis

09. januar 2011 af miss2144 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en person har en cancersvulst på 0,25 kg. svulsten bestråles med gamma-stråling fra 60/27 Co. svulsten bestråles med 3,0*10^12 y- foroner pr. sekund. gennemsnitsenergien af y-fotonerne fra henfald af 60/27 Co er 1,2 MeV

a)beregn den strålingsdosis som bliver absorberet af svulsten ved en bestråling på 60 s. antag at en fjerdel af fotonerne absorberes af svulsten.

b) beregn den ækvivalente strålingsdosis

jeg ved disse to formler skal bruges D= E/m  og H= Q*D

nogen kan hjælpe


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. januar 2011 af mathon

a)
   strålingsdosis = ((3,0·1012 fotoner/s)·(1,2 MeV/foton)·(60 s))/(0,25 kg) = 864·1012 MeV/kg = 138,428 J/kg

               


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2012 af læsefreak (Slettet)

Hej Mathon

kan du måske hjælpe med b) også? hvad er Q i formlen for den ækvivalente strålingsdosis? 

 

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2012 af mathon

 

     D = E/m  og H = Q·D

     H = Q·E/m


Skriv et svar til: strålingdosis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.