Fysik

Cykel i sving

10. januar 2011 af rnadal (Slettet) - Niveau: A-niveau

cyklisten kører en cykel  på en isglat vej med en masse på 90 kg, hastighed = 4 m/s og vinklen er 30 grader

Jeg skal beregne centripetalkraften i svinget

Men jeg skal vel kende omløbstiden ? den har jeg ikke fået at vide

hjælp tak ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af peter lind

Hvad er det for en vinkel, du omtaler?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2011 af mathon

tegn det
tolket som vinkel med underlaget

                underlagets reaktion i en linje
                gennem dæktangeringspunktet med underlaget og personens massemidtpunkt

                er
                          Freak = m·g·cos(90º-30º) = m·g·cos(60º) = m·g·sin(30º)

                          Fcentri = Freak·cos(30º) = m·g·sin(30º)·cos(30º)                      (fed = vektor)

                          Fcentri = (90 kg)·(9,82 m/s2)·sin(30º)·cos(30º) = 382,7 N


Svar #3
10. januar 2011 af rnadal (Slettet)

jaa det er vinklen med underlaget

hvorfor skal man både sige cos og sin i ligningen ??


Skriv et svar til: Cykel i sving

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.