Fysik

betydende cifre

10. januar 2011 af englo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har tallet 10000000*10^(1/5)

men har kun 1 betydende cifre, hvordan afrunder jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af peter lind

Det kommer an på i hvilket sammenhæng det fremkommer. Det er jo ikke et tal, der fremkommer normalt i fysiske størrelser.


Svar #2
10. januar 2011 af englo (Slettet)

jeg er ved at regne afstanden til en galakse ud ved formlen:

d=10^((m-M+5)/5)

d=10^((11-(-20)+5)/5)

d=10000000*10^(1/5)

men der må jo kun være 1 betydende cifre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af peter lind

Så opgiver du det bare som et ciffer ganget 10 i en passende potens.

Iøvrigt har du regnet galt. 10(11-(-20)+5)/5 = 1036/5


Svar #4
10. januar 2011 af englo (Slettet)

men hvis du regner 10^(36/5) ud, så giver det jo 10000000*10^(1/5)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2011 af peter lind

Ok jo. Det er bare en usædvanlig måde at regne det ud på. Det er nemlig en omvej til at regne resultatet ud.


Svar #6
10. januar 2011 af englo (Slettet)

okay, men hvis vi så tager udgangspunkt i 10^(36/5), hvordan skal jeg så afrunde det til 1 betydende cifre? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2011 af peter lind

Brug en lommeregner. Den vil automatisk levere et korrekt svar.


Skriv et svar til: betydende cifre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.