Matematik

Isolere

10. januar 2011 af Mette12 (Slettet)

Heeey folkens

Hvordan isolerer jeg "i" i følgende formel:

d = 2 * i - a

Jeg ved det giver: i = (a/2) + (d/2)

men hvad gør man ? forstår ikke hvorfor man dividerer med 2??


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af NejTilSvampe

 hvorfor er det svært at forstå?

2x = 10 <=> x = 10/2 = 5

2*5 = 10  

du kan se "dividere" som det modsatte af at "gange".


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 d = 2i - a

Læg a til på begge sider

<=>

d+a = 2i

Så burde det være ret åbenlyst.

(d+a)/2 = i


Skriv et svar til: Isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.