Matematik

8.009

11. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med denne opgave og forstår ikke en dyt, da vi endnu ikke har lært noget om dette. er der nogen der kan hjælpe?

Bestem minimum for funktionen f(x)=x^2+2/x , x>0


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Differentier udtrykket, og løs ligningen f '(x) = 0


Svar #2
11. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

efter hvilken regneregel?

diff?

konstant?

sum?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Du har de to udtryk x2 og 2/x. Dem har du regneregler til at differentiere.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

Givet: f(x) = x2+2/(x), x>0

Henviser til #3 - blot med to enkle udvidelser:

f(x) = xa , f'(x) = a·xa-1

f(x) = 1/(x) , f'(x) = -1/(x2)


hvorfor der fås

f'(x) = 2x-2/(x2)

Henviser til #1:

Løs ligningen:

f'(x) = 2x-2/(x2) ⇔ 0

Du skal huske at argumentere på baggrund af monotoniforholdsskemaet, om du reelt har fundet minimum for funktionen eller ej!


Skriv et svar til: 8.009

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.