Matematik

Integraler

11. januar 2011 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej Alle,

Her kommer nogle opgaver, som jeg har problemer med:

1: Bestem en stamfunktion til hver af funktionerne,

a, f(x) = -3
b, f(x) = x4-2x3+x-4-1
c, f(x) = -(4/x)+3*e-2x

2: Vis at F(x) er en stamfunktion til f(x) - angiv minimum én anden stamfunktion til f(x)

F(x) = 8x-e-x+14√x

f(x) = 8+e-x+(7/√x)

Mvh
Julius


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1: Benyt, at

∫ xn dx = (1/(n+1))·xn+1 + k   , og

∫ ekx dx = (1/k)·ekx + c

2: F(x) er en stamfunktion f(x) , hvis F'(x) = f(x)

Hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), er   F(x) + k    også en stamfunktion til f(x), hvor k er en konstant.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

1.

a F(x) = -3x + k

b F(x) = -1/5x5-1/2x4-1/3x3-x + k

c F(x) = -4*ln(|x|) +k , da F(x) til 1/x = ln(|x|) + k

2.

Differentier stamfunktionen, og du vil få f(x). Dette er en konsekvens af, at integration er det modsatte af differentiation.

Du vil altid kunne finde en anden stamfunktion til f(x) ved at parallelforskyde stamfunktionen opad y-aksen. Dette gøres ved at tilføje en konstant k.


Svar #3
13. januar 2011 af jalh (Slettet)

 Mange tak for jeres svar. Det var super rart.


Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.