Matematik

-5^2 vs (-5)^2

12. januar 2011 af miss-tk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ville sige det her er det samme..

(-5)^2 og -5^2 (ophæve en plus parentes uden der ændres noget)

og -5*(-5) =25 da - * - = +

Men min lommeregner er meget uenig med sig selv..

skriver jeg -5^2 siger den -25

ved -5*(-5) siger den 25

Så langt så godt

trykker jeg (-5)^2 siger den 25

Hvilke kan jeg følge..

selve mit stykke hedder (-5)^2 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Din lommeregner har ret. (-5)2 er ikke det samme som -52 .

(-5)2 = (-5)·(-5) = 25 , men

-52 = -(52) = -(5·5) = -25

Du skal bruge (-5)2 = 25


Svar #2
12. januar 2011 af miss-tk (Slettet)

 Så jeg ophæver parentesen, og siger minus gange minus = plus?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, produktet af to negative tal er positivt.


Svar #4
12. januar 2011 af miss-tk (Slettet)

 Genialt.. Tak :D


Skriv et svar til: -5^2 vs (-5)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.