Matematik

Find x

12. januar 2011 af julajula (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person sætter 52000 kr i banken til en fast årlig rente på 3 %.

a) Hvor stort et beløb står der efter 8 år?

b) Efter hvor mange år er beløbet fordoblet.

a) 52000 * (1 + 0,03)^8 = 65871,044

A'ern kan jeg godt finde ud af, men ikke b. Hvordan gør jeg? Jeg fik at vide at jeg skulle skrive sådan her :

104000 * 1.03 ^ x - Fordi det skulle fordobles, men jeg kan ikke finde ud af hvordan man finder ud af hvad x er, altså antal år.

På forhån tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

b)

Løs ligningen

104000 = 52000·1,03x , altså

1,03x = 2

Tag logaritmen på hver side og isoler x .


Skriv et svar til: Find x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.