Matematik

Angiv regneforskrift

13. januar 2011 af louisetb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om den eksponentielle udvikling f vides, at f(0) = 3,4 , og at det 3-årlige fald er 24 %
Angiv en regneforskrift for f .

Jeg er helt lost - be om hjælp, tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af mathon

    det 3-årlige fald er 24 %

                                            (Δy/y)·100% = (aΔx - 1)·100% = -24

                                                                      a3 - 1 = -0,24

                                                                      a = 0,761/3 = 0,912581

                                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #1:

... hvor x er angivet som år.


Svar #3
13. januar 2011 af louisetb (Slettet)

Jeg er ikke sikker på, om jeg forstår?

Kan man ikke regne det ud med den normale formel?
Hvis startværdien f(0) = 3,4 og man så regner ud, hvor meget 24 % er af 3,4 og trækker det fra, har man så ikke f(3)?

Kan man ikke gøre et eller andet i den retning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #3:

Det er også en mulighed, omend en mere besværlig en af slagsen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2011 af mathon

                                                              f(x)  =  3,4·0,76x/3  ≈  3,4·0,912581x                       når x er tiden i år


Svar #6
13. januar 2011 af louisetb (Slettet)

Jeg forstår bare ikke formlen du bruger?

(Δy/y)·100% = (aΔx - 1)·100% = -24

a3 - 1 = -0,24

a = 0,761/3 = 0,912581

Ka du forklare det anderledes?


Skriv et svar til: Angiv regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.