Matematik

Trekanter

13. januar 2011 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Uden hjælpemidler 

altså for at bestemme AB har jeg gjord således 

a^2+b^2= c 

c = 10 

er det korrekt ? 

og hvordan finder jeg hc ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis trekanten er retvinklet, kan man benytte Pythagoras på siderne i trekanten:

a2 + b2 = c2

Hvis trekanten er retvinklet gælder der, at trekantens areal er T = (1/2)·a·b = (1/2)·hc·c

Hvis a, b, og c er kendte, kan hc så isoleres hc = a·b/c


Svar #2
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 kan det passe at hc = 4,8 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan jeg jo ikke afgøre ud fra de sparsomme oplysninger. Du bliver nødt til at formulere hele opgaven.


Svar #4
13. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 jeg troede lig jeg havde vedhæftet filen

Vedhæftet fil:Dok2.pdf

Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.