Matematik

Vilkårlige trekanter

15. januar 2011 af kkjzm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle sammen. Jeg skal beregne Vinkel A, B og siden a. Jeg har fået oplyst Vinkel C, som er 76.9 og siderne b=11.6 og siden c=8.7.

Håber nogle kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2011 af 215 (Slettet)

 sinusrelationer til at beregne vinkel b
sin(B)/b = sin(C)/c => isolere sin(B) => b = sin^-1(B)

vinkel A = 180  - B-C

Cosinus relationer eller sinusrelationer til den sidste.. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2011 af ThaDoews (Slettet)

Vælg cosinus til den sidste da du så ved om der er en "skjult" trekant eller ej. Altså kommer den cosinusrelationen med to løsninger vil der være to trekanter, man er ikke 100% sikker ved sinus relationerne. Brug cosinus hvor det er muligt! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2011 af frost1988 (Slettet)

hvis dine tal passer kommer det til at se sådan her ud med det virker som om der er en fejl

Vedhæftet fil:Mappe1.xlsx

Skriv et svar til: Vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.