Matematik

Ligefrem Proportionalitet? Er helt stået af!

16. januar 2011 af rozzzna (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg forstår virkeligt bare ikke det her.. Jeg skal selv indlære stoffet - men dette kan jeg virkeligt ikke forstå, ikke engang stoffet i min lærebog.

En lineær funktion er givet ved regneforskriften y = 2/3x + 3/4.</o:p>

 (jeg forstår ikke hvorfor det er brøker??? hvordan skal jeg så regne tallet ud?)</o:p>

              a)  Bestem y når x = 6,375

              b)  Bestem y når x = 8.</o:p>

              c)  Ligger punktet (8, 6) på grafen for den lineære funktion? (hvordan finder jeg ud af det?)</o:p>

<p class="MsoNormal" style="margin-left:42.55pt;text-indent:-42.55pt;tab-stops: 0cm 42.5pt 3.0cm 127.6pt 170.15pt 212.7pt 255.2pt 297.75pt 340.3pt 382.85pt 425.4pt"> </o:p>

<p class="MsoNormal" style="margin-left:42.55pt;text-indent:-42.55pt;tab-stops: 0cm 42.5pt 3.0cm 127.6pt 170.15pt 212.7pt 255.2pt 297.75pt 340.3pt 382.85pt 425.4pt"> </o:p>En lineær funktion er givet ved regneforskriften y = -2/5x + 8.</o:p>

              a)  Bestem x-koordinaten for liniens skæringspunkt med x-aksen. (????)</o:p>

              b)  Undersøg om punktet (−25, 18) ligger på den lineære funktions graf. (????)

 

Jeg forstår slet ingenting af de opgaver, hvis der sidder en der virkelig er god til at forklare sig (til en der overhovedet ikke forstår matematik generelt, så ikke noget fancy  matematik snak) Så er det meget velkomment. 

</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af peter lind

I den første opgave: a) og b) erstat x med henholdsvis 6,375 og 8 og find heraf hvad y er. I c erstat x med 6 og se om y bliver 8

I den anden opgave Linjens skæringspunkt med x-aksen er karakteriseret ved at y = 0, så sæt y=0 og løs den deraf fremkomne linje.

Du skulle måske prøve at lave en graf over funktionerne


Svar #2
16. januar 2011 af rozzzna (Slettet)

 Ja, men i den første opgave, står der 2/3x + 3/4. Betyder det så at jeg skal omregne til decimaltal eller? Sådan at det bliver y = 0,66x + 0,75 ? eller hvordan skal jeg ellers regne når der står brøker?

opgave 2 forstår jeg stadig ikke.. Hvordan ved man er y = 0? Og hvad er det for en linje der kommer frem? Og hvorfor gør den det? 

Ved ikke engang hvordan jeg skal lave en graf når jeg ikke forstår hvad det hele går ud på.


Skriv et svar til: Ligefrem Proportionalitet? Er helt stået af!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.