Matematik

Beregning af sider af ensvinklet trekant

16. januar 2011 af MarieHansen19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 På figurenn ses to ensvinklede trekanter ABC, og AB'C'. Det oplyses at |AB| = 10  cm, |AC|=6 cm, |AB'|=15 cm, samt at ACB og AC'B' er rette.

Beregn |BC| og |B'C'|

Hjælp????


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mippe (Slettet)

du skal bruge pythagoras' læresætning (a^2 + b^2 = c^2), og da de begge er retvinklede, kan du udregne forstørrelsesfaktoren (k) , til at finde B'C'..

Håber det kan bruges


Svar #2
16. januar 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

 Tusind tak, kunne sagtens bruges :) Har regnet BC nu, men er lidt i tvivl omkring B'C'? Kunne du måske bruge et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af mippe (Slettet)

Eksempel:

AB= 2 og A'B'=5   AC =4

For at finde forstørrelses faktoren (k) siger man: A'B' / AB --> 5 / 2 = 2,5

For at kunne finde siden A'C' siger man: side * k --> 4 * 2,5 = 10


Svar #4
16. januar 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

 Det er lidt svært at forstå, når jeg ikke helt er med på det.

|AB| = 10 cm, |AC|=6 cm, |AB'|=15  (er mine mål)

Hvordan sætter jeg dem ind i den formel du har gjort, så jeg kan finde B'C'?

Undskyld ulejligheden :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2011 af mippe (Slettet)

for at finde forstørrelsesfaktor: A'B' / AB --> 15 / 10 = 1,5

derefter ganger du din fundne BC med 1,5 for at finde B'C'


Svar #6
16. januar 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

 Tusinde tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2011 af mippe (Slettet)

det var så lidt.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2013 af fizzfyrr (Slettet)

Hvad fik du din BC til?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det følger, at |BC| er katete i en retvinklet trekant ABC med hypotenuse |AB| = 10 og hvis anden katete er |AC| = 6, hvorfor |BC| = √(102 - 62) = 8 .

Skalaforholdet mellem trekanterne er

|A'B'| / |AB| = 15/10 = 3/2


Skriv et svar til: Beregning af sider af ensvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.