Matematik

Reducer

16. januar 2011 af BombeGirl (Slettet)

Jeg har lidt problemer med at reducere, så vil i hjælpe mig med disse opgave?

40a-2(3a+6)

(a+4b)*3-6*(2b)

a2+a(4-a)

4(1-a)+2(2+a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af Bænkebider (Slettet)

Du skal bare gange ind i parentesen:

f.eks.40a-2(3a+6) =  40a-6a+12 = 34a+12


Svar #2
16. januar 2011 af BombeGirl (Slettet)

mange tak, men hvordan regner man a2+a(4-a) og (a+4b)'3-6'(2b) ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af AskTheAfghan

#2

"Du skal bare gange ind i parentesen" - #1

~~

a2+a(4-a) =

a2+a*4-a*a =

a2+4a-a2 =

4a

~~

(a+4b)'3-6'(2b)

Forstår ikke, hvorfor der er apostrof-tegn på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2011 af Bænkebider (Slettet)

Hovsa... har lavet en dum fejl... svaret i den første er 34a-12


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2011 af Bænkebider (Slettet)

(a+4b)*3-6*(2b) = 3a+12b - 12b = 3a


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.